Je trouwdag moet de mooiste dag van je leven worden. Er mag dan ook nies mislopen en je wilt het feest tot in de kleinste puntjes grondig voorbereiden. Waar begin je? We helpen je graag op weg met dit handige stappenplan.

Organiseer zelf je trouwfeest

Neem jij de uitdaging aan om zelf het huwelijk van je dromen te organiseren? Heb je een beperkt budget of vind je het organiseren van je eigen trouwfeest leuk, dan is het zelf organiseren van je bruiloft zeker een optie. Volg de stappen hieronder!

Met weddingplanner

Een huwelijksfeest organiseren kost heel wat tijd, dus stel jezelf de vraag of je die kan vrijmaken. Als je voor een zorgeloze organisatie kiest besteet je de organisatie uit aan een professionele weddingplanner. Een trouwplanner kan je heel wat werk uit handen nemen, maar vergt iets meer budget.

Vind weddingplanner

Vind de perfecte trouwlocatie

Bereken hoeveel vierkante meter oppervlakte je nodig hebt voor jouw trouwfeest
Vind evenementenlocatieVind feestzaalHuur tent

Catering

Een cateraar of traiteur voor je trouwfeest kies je niet lukraak. Met originele foodtrucks, een spectaculaire huwelijkstaart, … scoor je zeker bij je gasten!

Waar op letten als je een cateraar kiestRichtlijnen om te bepalen hoeveel drank en hapjes moet je voorzien
Vind cateraarsVind foodtrucksVind cocktail cateraars

Diskjockey of partyband?

Er is niets zo romantisch als een bandje dat op de achtergrond speelt bij een tuinfeest. Tijdens het avondfeest zal je wellicht voor een trouwfeest dj kiezen die de avond inzet met jullie openingsdans of een coverband

Vind DJVind band

Decoratie en aankleding van je trouwfeest

Decoratie bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je feest. Denk aan prachtige bloemen en planten of decoratie volgens een thema.

Vind feestdecoratieVind bloemen en planten

Gastenlijst en uitnodigingen

De gastenlijst opstellen is een tijdrovend werk en je kunt je niet veroorloven fouten te maken. Een tante of nonkel vergeten is onvergeeflijk. Vraag hulp van familie en vrienden wanneer je de gastenlijst samenstelt. Agenda’s puilen uit. De uitnodiging voor je huwelijk moet dus zeker ruim op tijd aankomen. Je kan er ook voor kiezen eerst een ‘save the date’ uit te sturen.

In veel gevallen zal je gewoon avondkleding van je gasten verwachten, maar soms is het leuk of gepast om voor een specifiekere dresscode te kiezen.

Ontdek alle drescodes voor je trouwfeest hier

Andere

Budget

Een budget voor je trouwfeest opstellen is een continu proces. Stelselmatig schaaf je het voorlopige budget bij wanneer je offertes ontvangt of wanneer je een meer gerichte inschatting kunt maken. Deze budget checklist voor evenementen helpt je ook op weg bij de organisate van een bruiloft.

Foto en video

Vergeet niet om tijdig een huwelijksfotograaf en/of cameraman in te huren. Hier moet je op letten als je een fotograaf inhuurt

Hoe een trouwfeest of bruiloft organiseren?

Eén gedachte over “Hoe een trouwfeest of bruiloft organiseren?

  • juni 18, 2010 om 8:51 pm
    Permalink

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Reacties zijn gesloten.